Tematrio Nationaldagen

Lyran vill ha att vi berättar om tre svenska böcker denna vecka, nationaldagen till ära. Detta är mina tre bidrag ( dock ej så udda som önskades)

Ett annat liv av P O Enquist. Denna självbiografi är en mindre tegelsten som tar oss med från barndom och fram till nutid. PO Enquist har minst sagt levt ett spännande liv men vissa perioder i livet önskar han nog hade varit annorlunda.

Korparna av Tomas Bannerhed: Förra årets Augustpristagare. En roman om Klas som växer upp på småländska landsbygden på sjuttiotalet. Klas bor med sin familj på en lantgård och Klas stora intresse i livet är fågelskådning och vill minst av allt ta över gården den dag hans far inte klarar av det.

Svinhugg av Marianne Cedervall. Detta är första delen av tre om Doktor Mirjam och Hervor som besitter häxkrafter. Boken utspelar sig på Gotland och är full av värme och humor. Tre dödsfall inträffar i närheten av Mirjam och Hervor och hur de vrider och vänder på dessa händelseförlopp så har de väl inget med själva dödsfallen att göra. Eller har de det?

Annons

2 tankar på “Tematrio Nationaldagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s