Tematrio – Titeldjur

Ny vecka och ny tematrio hos Lyrans Noblesser. Härligt. Denna vecka ska vi leta efter djur i titlar;  Berätta om tre boktitlar som innehåller ett (eller flera) djur!  Först trodde jag att det skulle bli svårt men efter att ha kollat av mina hyllor så har jag nästan fått ihop till ett mindre zoo. Men eftersom det ska vara en trio så kommer här tre stycken.

Igenkottens elegans av Muriel Barbery. En välskriven roman som bör läsas långsamt. Romanen handlar om tolvåriga Paloma som bor tillsammans med sina föräldrar i en lägenhet i Paris där Renée är portvakt. Deras vägar korsas och snart utvecklar de en speciell relation. Litteraturen spelar stor roll.

Rosa elefanter av Karin Brunk Holmqvist. Skratt och åter skratt. Karin Brunk Holmqvist kan konsten att underhålla med sina böcker. I denna bok stiftar vi bekantskap med Selma och Arthur på den skånska landsbygden som håller koll på allt och alla.

Eremitkräftorna av Anne B Ragde är del två i trilogin som börjar med Berlinerpopplarna och avslutas med Vila på gröna ängar. Turbulent släkthistoria som utspelar sig i Norge.

Nu ska jag kolla in era djurtitlar.

7 tankar på “Tematrio – Titeldjur

  1. Igelkottens elegans var det så nära att jag också valde. Den är fin! Anne B Ragdes senaste bok läste jag nyss, Jag ska göra dig så lycklig. Jag har tänkt på den en hel del så här i efterhand. Gillar hennes lättsamma sätt att diskutera allvarliga ting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s