Månadssummering – Augusti

Så har ännu en månad gått och augusti kan sammanfattas med, förutom en himla massa irriterande getingar, en bra läsmånad för bokmal73. Jag läste ut fem böcker och två noveller från Novellix. Följande böcker läste jag:

Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? – Nisse Simonson

Ett år av magiskt tänkande – Joan Didion

Till Mamma på Mors dag – Doris Dahlin

En liten chock – Johanna Lindbäck

Den röda soffan – Michèle Lesbre

Novellixnovell Migrän – Arne Dahl

Novellixnovell Tiden – Maria Küchen

Det blir svårt att göra någon av dessa böcker till ”bästa” och ”sämsta” för de var alla bra på sitt eget sätt, men här kommer en liten kategorisering:

Bästa bok: Alltså, tre kvalificerar sig och det blir Ett år av magiskt tänkande, Till Mamma På Mors dag och En liten chock. Alla tre böckerna totalt olika varandra och man vill hela tiden veta hur det går. Det går helt enkelt inte att sluta läsa.

Roligaste boken: En liten chock var både djup och rolig men den hade flera roliga, för att inte säga pinsamma stycken så att jag nästan inte vågade vända blad…tänk om denna bok hade funnits när jag var tonåring

Tänkvärd bok: Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? Ja, det kan man ju undra och det är just vad Nisse Simonsson gör. Han ställer flera kloka frågor och resonerar mycket kring om saker som vi själva kan påverka för att må bättre.

Månadens besvikelse: Här måste jag skriva Den röda soffan. Hade förväntat mig någonting ”annat” av boken. Anne reser transsibiriska järnvägen och letar efter sin f d kärlek och samtidigt återvänder hon i tankarna till damen Clémence. Det blev lite svårt för mig att få ihop. Kanske behöver jag läsa boken ytterligare en gång för att få alla bitarna på plats.

Har ni läst någon eller några av mina augustiböcker?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s