Tematrio – Titelmän

Veckans tematrio hos Lyrans Noblesser handlar om män. Nämligen: Berätta om tre romaner/noveller/texter med ett mansförnamn i titeln! Efter en koll i min bokhylla inser jag att jag betydligt färre böcker med mansnamn i titeln än vad jag har böcker med titlar med kvinnonamn. Men efter lite letande så fick jag ihop några grabbar och dessa tre valde jag:

Saknade efter Josef av Elisabeth George. Engelsk deckare med kriminalkommissarie Thomas Lynley. Handlingen utspelar sig som vanligt på den engelska landsbygden.

A Man Named Dave – Dave Pelzer. Detta är sista delen i trilogin om pojken Dave far så fruktansvärt illa genom hela sin barndom. Det är mamman som gör honom illa både kroppsligen och själsligen. Pappan väljer att blunda för allt som händer Dave. Omvärlden vet ingenting. Dessa tre böcker läste jag under 2001 och är några av de grymmaste böcker som jag någonsin läst.

Gustavs Grabb – Leif GW Persson. Självbiografi. Otroligt läsvärd. Man liksom hör GW Perssons röst när man läser boken.  I boken gör Leif GW Persson ingen hemlighet av att han levt ett ohälsosamt liv och att det fått konsekvenser. Vid några sjukhusvistelser väljer han att skriva ut sig själv från sjukhuset. Flera kapitel mot slutet av boken avhandlar den sk Geijeraffären. Då detta inträffade 1977 var jag bara fyra år och aldrig fäst någon vikt vid att förstå vad Geijeraffären egentligen handlade om, så dessa kapitel väldigt informativa för mig. Kärleken till sin far går inte att ta miste på.

Detta var mina tre herrar. Nu ska jag kolla runt och se vilka killar som ni valde.

Annons

4 tankar på “Tematrio – Titelmän

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s