Födelsedagsmysteriet

I september kom bok nr 21 ut om LasseMajas detektivbyrå av Martin Widmark. Illustrerad av Helena Willis. Min dotter hade väntat och väntat på Födelsdagsmysteriet, och så fort boken blev synlig i bokhandeln köpte hon den för sina hopsparade veckopengar och det första hon gjorde var att slå upp sista sidan och snabbt kolla om det kommer att komma ytterligare LasseMaja-böcker. Yes, blev hennes svar blixtsnabbt, mamma, 2013 kommer cykelmysteriet! Vilken lycka i hennes ögon och jag kan ju inte annat än att tycka det är roligt att mitt bokintresse verkar har gått i arv (ännu så länge i alla fall).

I Födelsdagsmysteriet träffar vi förutom huvudpersonerna Lasse och Maja en hel rad gamla bekanta. Muhammed som fyller år och hans gäster Polismästaren, Prästen, Ivy Ros, Dino, Ronny Hazelwood, Barbro Palm och några till. Alla har trevligt på Muhammeds födelsedagskalas men i lilla staden Valleby kan ju allt hända och så även denna gång. Mitt i festligheterna blir det strömavbrott och så snart strömmen kommer tillbaka har det hänt något. Lasse och Maja förstår att de har fått ett fall att lösa.

Boken är fint illustrerad och bokomslaget är lite ”lyxig” med titeln skriven med upphöjda bokstäver. Jag kan inte annat än att rekommendera LasseMajas detektivbyrå; välskriven, spännande, småmysig och alltid lyckliga slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s