Bokbloggsjerka 5-8 oktober

Nu har det varit några dagars stiltje på bloggen, och det beror på att jag fått lite nya arbetstider från och med denna vecka ( samma jobb) , så det blev tyvärr, tyvärr, inte så mycket tid för att blogga och läsa. Men, idag är det ju fredag och bokbloggsjerka hos Annika. Så klart att jag vill vara med. Veckans fråga lyder kort och gott: Läser du facklitteratur ibland och vad är det i så fall som intresserar dig?

Ja det gör jag och sen kanske det är en definitionsfråga vad som får räknas som facklitteratur. Den facklitteratur som jag läser innefattar till största del näringslära/kost och fotoböcker.

För några år sedan fick jag tips om Helena Nybloms bok Supermat och beställde hem denna genast. Denna bok är en av mina favoritböcker i bokhyllan. Den beskriver kort och gott vilka näringsämnen som finns i olika frukter, grönsaker och fisk och hur olika näringsämnen påverkar kroppen på olika sätt. Jag skulle säga att detta är en faktabok men ingen vetenskaplig bok eftersom den på flera ställen refererar till ”studier som tyder på…” , men längst bak i boken finns en översikt över alla studier som boken refererar till. Inledningsvis förklarar boken Antioxidanter och fria radikaler är, de olika fettsorterna och vad som händer i kroppen när vi åldras. Boken är lätt att ta till sig och har fina bilder . Helena Nyblom har också skrivit Livskraft som handlar om hälsa, kost och hormonbalans och en bok som heter Vägen till friskare hud. Jag har alla tre böckerna i min hylla och läser ofta i dom.

Fotoböcker är jag också svag för, och då menar jag inte fotoböcker där en fotograf ger ut en bok med sina bilder utan fotoböcker som guidar hur man tar bättre bilder, går igenom kamerainställningar t.ex. hur man tar makrobilder osv.

Nu vet ni lite om mitt fackboksläsande ( ifall man får kalla dessa böcker fackböcker vill säga…men jag chansar och gör det)

 

 

 

Annons

10 tankar på “Bokbloggsjerka 5-8 oktober

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s