Tematrio – Titelyrke

Nu är det dags för en ny Tematrio hos Lyrans Noblesser och denna vecka ska vi leta yrken bland titlar, nämligen; Berätta om tre romaner/böcker/texter som innehåller ett yrke i titeln.

Jag brukar alltid använda mig av min egna bokhyllor till tematrion och så även denna gång, men det var faktiskt inte så lätt, men efter att ha ögnat igenom mina hyllor ett par gånger så hittade jag följande tre:

Målarens döttrar av Anna-Karin Palm. Denna bok köpte och läste jag 1998 och trots att jag inte kan redogöra i detalj vad den handlade om så är det en av de bästa böckerna som jag någonsin läst. Historien utspelar sig i England och berättas växelvis ur två perspektiv och historierna flätas långsamt ihop.

Försvararen av John Grisham. Advokathistoria där försvararen gör raketkarriär och tjänar bra med pengar. Efter en konfrontation med en hemlös är han plötslig på gatan och ska agera som de försvarslösas försvarare.

Dödgrävarens dotter av Joyce Carol Oates. Hmm, denna bok måste jag erkänna att jag inte har läst, alls. Den enda bok jag läst av Joyce Carol Oates är Blonde och den boken föll mig inte alls i smaken, men eftersom Oates verkar vara så otroligt omtyckt av många bokälskare så ville jag gärna göra ett nytt försök och beställde då Dödgrävarens dotter, men sen har den bara blivit stående oläst. Men enligt baksidestexten är det en ”storslagen, djupt gripande episk roman…”. Kanske jag borde ta mig an boken en dag.

 

3 tankar på “Tematrio – Titelyrke

  1. Försvararen hade även jag med i min trio idag. Målarens döttrar var en otroligt bra bok. Dödgrävarens dotter står i bokhyllan och väntar på att bli läst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s