Vill veta antalet

När jag börjar läsa en ny bok, så börjar jag nästa alltid med att kolla antalet sidor i den. Även om jag på ett ungefär kan gissa om den har ca 395 eller 280 sidor, så är det något visst med att veta det exakta antalet sidor. Jag tror att denna sid-fixering hänger kvar sedan jag läste på högskolan, där jag inför varje tenta räknade jag ut hur många dagar jag hade på mig att läsa ett visst antal sidor och så räknade jag ut  hur många sidor jag behövde läsa per dag för att hinna bli klar till tentan. När jag börjar läsa en bok idag så räknar jag inte ut hur många dagar jag skulle kunna behöva för att läsa ut boken, men någonstans i bakhuvudet vet jag ungefär hur lång tid det för för mig att läsa ca 300 sidor, 450 sidor eller 600 sidor. Just nu läser jag Skärvor av ett liv och är på sidan 70 utav 220; så kanske blir jag klar i slutet av veckan.

Hur gör ni, kollar ni antal sidor i böckerna som ni läser?

Annons

5 tankar på “Vill veta antalet

  1. Jag är likadan, jag kollar in sidantal osv för att få koll. Inte för att se hur lång tid den ska utan för att känna att jag har kontroll på läget. Om jag sedan inte gillar boken efter sådär 50 sidor så lägger jag oftast ned.

  2. Jag har koll på sidantalet när jag läser böcker inför bokcirkeln, men inte när det gäller min övriga läsning. När det gäller bokcirkeln har jag en tid att passa, och då är det skönt att ha lite koll på sidorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s