Museibesök

Idag har det varit både kallt och blåsigt, så efter lunch tog hela familjen och bild (4)packade in sig i bilen och åkte till Tekniska Museet i Malmö. Här gick vi och tittade på u-båten ( som vi redan sett x antal gånger) och det är lika spännande varje gång. Vi tittade på alla flygplanen, spårvagnen, brandbilen ( som man får prova) och så lekte barnen och deras kusin i lekrummet där det finns tre båtar och lite annat skoj. När det började kurra i våra magar, så gick vi tvärs över gatan till Malmöhus ( bilden) och förutom att fika, så tittade vi på djuren och deras utställning om leksaker.  Leksaksutställningen föll alla i smaken, här fanns det leksaker från både förr i världen och nutid. Själv hittade jag en plasttelefon som jag och min bror hade när vi var små. Utställningen innehöll också många fina dockhus som var möblerade efter olika tidsepoker. Mycket fint. Eftersom det var en leksaksutdelning så fanns det en liten hörna med saker som barnen fick leka med, och det gillade mina barn. Vi hade en trevlig eftermiddag. Tekniska museet och Malmöhus är samlade under Malmö Museer.

3 tankar på “Museibesök

  1. Ska komma ihåg detta. Vi planerade en tripp till Malmö i somras som av olika anledningar inte blev av. Vi försöker igen i vår och då kan det vara bra med lite tips.

    • Både tekniska museet och Malmöhus är väldigt trevligt att besöka, och det finns en trevlig uteservering på Malmöhus, så pricka in fint väder så kan ta en fika där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s