Fritt Fall var ett bra val

Det roliga med att vara med i en bokcirkel är att man får upptäcka nya böcker som 9185849413man kanske inte annars själv skulle valt att läsa. I den bokcirkeln som jag är med i har vi haft tyskt tema under två träffar på rad. Vid förra träffen diskuterade vi Hermans Hesses Siddharta och till vår träff på onsdag ska vi diskutera Fritt Fall av Juli Zeh. Jag hade aldrig hört talas om Juli Zeh när boken presenterades för mig, men enligt baksidetexten på boken är hon en av Tysklands hetaste författare, och efter att ha läst Fritt Fall så förstår jag att hon är populär. På Adlibris hittar jag fem titlar av henne och förutom Fritt fall så skulle jag verkligen kunna tänka mig att läsa hennes övriga böcker.

När jag började läsa Fritt Fall blev jag föst skeptisk och tänkte att den här tar jag mig aldrig igenom tills vi ska ses i bokcirkeln. Det är mycket naturvetenskap, närmare bestämt fysik och några formuleringar fick mig nästan att vricka tungan. Men jag ändrade mig snabbt och nästan sträckläste boken. Sebastian och Oskar är gamla kursare och har för vana att ses regelbundet hemma hos Sebastian hon hans familj. Deras diskussioner är djupa och emellanåt invecklade.

I staden där Sebastian bor har det inträffat en läkarskandal som är på allas läppar. Sebastians fru Maike känner en av läkarna i ett sammanhang utanför sjukhusvärlden men att Sebastian också skulle bli involverad i denna läkare kunde han nog föga ana. Allteftersom romanen fortskrider får vi stifta bekantskap med några kriminalare. En av karaktärerna som dyker upp ungefär en tredjedel in i boken är Rita Skura, och efter att hon beskrivits noggrant i ett helt kapitel skulle jag gärna vilja se en filmversion av henne.

Fritt Fall kan varmt rekommenderas;  spännande, klurig och oväntade vändning. En pärla från  Weylers förlag.

Fritt fall får betyg 4 av 5 av mig.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s