Bokbloggsjerka 3-6 maj – Böcker som lockar till resa

jerka11I helgens bokbloggsjerka undrar Annika ifall vi  Kan dela med av några boktitlar/författare som får en att vilja resa?

Svinhugg av Marianne Cederwall utspelas på Gotland och när jag läste den boken fick den mig verkligen att vilja besöka Gotland. Boken handlar om de två väninnorna Mirjam och Hervor som slår sig ner i ett gammalt kapell som de rustar upp. Fin miljöbeskrivning och får en vilja bege sig ut på den gotländska landsbygden.

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon utspelar sig på den engelska landsbygden. Jag har varit en hel del på den engelska landsbygden med Lucy dioons beskrivning av den får mig att vilja resa tillbaka dit.

Det goda inom dig av Linda Olsson. En resa hela vägen till Nya Zeeland  Boken utspelar sig vid en kuststad och hela omgivningen känns otroligt rofylld. Jag har aldrig varit på Nya Zeeland, men det kanske blir en resa dit en dag….

bild (15)

11 tankar på “Bokbloggsjerka 3-6 maj – Böcker som lockar till resa

  1. Kan absolut hålla med om att nyfikenheten på den engelska landsbygden väcktes av Lucy Dillons bok. jag är också sugen på en Gotlandsresa även om jag inte läst denna bok. Den står dock i bokhyllen 🙂

  2. Nya Zeeland är ett land som jag kan rekommendera att resa till. Det är oerhört vackert och där finns allt från glaciärer till tropik.

  3. Jag skulle gärna fara till Irland. Nora Roberts böcker Pärlor från månen, Havets safirer och Solens diamanter, och Det ödesdigra arvet får mig att vilja åka dit. Pärlor från månen, Havets safirer och solens diamanter får det att verka så vackert och mysigt. Och så älskar jag accenten. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s