Utmaning: Tegelstenar

Just nu pågår det en ut utmaning i bokbloggsvärlden där man ska  nämna lästa och icke lästa tegelstenar som man har hemma i bokhyllan. Sincerely Johanna har utmanat mig, tack så mycket! Reglerna i utmaningen är mycket enkla:
– hitta de fem tjockaste böcker i din bokhylla som du läst
– hitta de två tjockaste böckerna i din TBR-hög (Böcker som skall läsas)
– och tagga sedan fem andra bloggare

 

Det är lika bra att erkänna direkt att jag inte är något stort fan a tegelstenar, och det är ju faktiskt lite tråkigt för att bara för en bok är väldigt tjock så ska man ju inte automatiskt räkna bort den, men så är det nog för min del tyvärr.

Här kommer mina lästa tegelstenar, och det känns nästan som jag ”fuskar” lite när jag tar med en trilogi, men tycker att Millenniumtrilogin kvalificerar sig som tegelstenar.

Män som hatar kvinnor (566 sidor) av Stieg Larsson

Flickan som lekte med elden ( 631 sidor) av Stieg Larsson

Luftslottet som sprängdes ( 703 sidor) av Stieg Larsson

Pansarhjärta ( 646 sidor) av Jo Nesbø

Living History  (539 sidor ) av Hilary Rodham Clinton ( denna bok köpte jag när jag skulle resa tåg från London till Lund, en tågresa på 18 timmar, och jag ville vara på säkra sidan att jag skulle ha en bok som räckte hela resan, och det gjorde en)

…och de två tegelstenar som står olästa i min hylla:

Madame Secretary ( 574 sidor) av Madeleine Albright – Jag började faktiskt att läsa den en gång, men just nu ligger bokmärket på sidan 205, så det är bara att fortsätta där en dag. Jag kommer faktiskt inte ihåg varför jag slutade läsa den, men av någon anledning gjorde jag viss det. Bara att återupppta en dag, vilken som helst….

Anna Karenina ( 433 sidor, trodde det var mer…) av Leo Tolstoj. Inköpt på bokrean 1995, och jag borde verkligen ta mig igenom denna klassiker.

Jag tror att utmaningen gått runt hos de flesta vid det här laget, så istället för att skicka utmaningen vidare, så lämnar jag det öppet till den som känner sig manad att hoppa på.

bild (17)

Annons

1 tanke på “Utmaning: Tegelstenar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s