Tematrio – Noveller

tematrioI veckans tematrio vill Lyrans Noblesser ha tips på bra noveller. Frågan lyder kort och gott: Berätta om tre bra noveller/novellsamlingar!

Jag gillar noveller, tycker det är ett ypperligt format att läsa, korta berättelser som oftast ger väldigt mycket.

Här är min trio:

De blå skorna av Linda Olsson: En historia som utspelar sig mest i Paris och som kretsar kring ett par blå mockaskor. Slumpen har stor betydelse, men det hade den oftast. Romanen är lågmäld och i föregår i ett lugnt tempo precis som Linda Olssons romaner. (Novell från Novellix)

Det  gula huset av Gyrdir Eliasson: Detta är också en novell från Novellix och denna novell innehåller noveller i novellen. Små korta berättelser om ca 4 sidor var. Vardagliga men lite annorlunda. (Novell från Novellix)

Nära hem av Alice Munro: En novellsamling på 377 sidor sm jag tyckte väldigt mycket om. Nu när jag bläddrar i den ser jag att jag strukit under följande mening: Ibland får jag lust att riva ut en del av det jag skrivit, där jag kanske har varit alltför hård i mina omdömen om personer eller situationer, men jag har beslutat att låta allt stå, därför att jag vill ha ett exakt prov på vad jag tyckte just då.

918684772491868477839186369644

Annonser

One thought on “Tematrio – Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s