Lyckostigen

Lyckostigen av Anna Fredriksson handlar om Johanna och hennes två 917503154Xtonårsdöttrar. De bor i en småstad, och Johanna arbetar som behandlingsassistent och det är knapert med ekonomin. Johannas förre detta man betalar underhåll till döttrarna och har även i många år betalt Johanna tre tusen kr i extra underhåll eftersom Johanna har haft det så tufft med ekonomin. En dag när exmannen kommer för att hämta döttrarna, som han träffar var tredje helg, deklarerar han att från och med nu tänker han dra in det extra underhåller på tre tusen kronor. Johanna har svårt att ta in det. Hur ska hon kunna överleva på sin lön som behandlingsassistent utan Kalles extra tillskott. De har det redan knapert och ännu mer knapert kommer det att bli.

Det är inte bara ekonomin som tär på Johanna. Yngsta dottern Sara har inga riktiga kompisar och är mobbad i skolan. Johanna agerar direkt men får nästan kalla handen från skolan, i alla fall får varken Sara eller Johanna någon hjälp eller stöd. Livet är kämpigt. Det är så kämpigt att en lördagskväll när hon egentligen ska vara hemma hos en kompis och kolla lottodragningen bestämmer hon sig för att stanna hemma med Sara istället. Hon ska kolla lottodragningen själv.

Denna lördagskväll ska för alltid ändra Johannas och döttrarnas liv. Nya människor kommer att komma in i deras liv, några kanske kommer att försvinna eller hamna ute i periferin. Kanske barnen mår bra att bo närmre sin pappa som bor i Stockholm? Hur skulle i så fall relationen med ex-mannen te sig? Bryr sig Johanna om sådant?

Lyckostigen är den perfekta semesterboken. En härlig relationsroman med kärlek, svek, förträngning och en längtan efter att uppnå något som ser bra ut i andras ögon. Kan varmt rekommendera Lyckostigen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s