Allis Sprallis åker fort

Allis Sprallis åker fort av Susanne MacFie är en alldeles ljuvlig barnbok. Det är vinter och Allis_Sprallis_omslag_aker_fort_350px_72dpisnö och Allis vill ut och åka kälke. Allis tar sin kälke och ger sig upp i backen och åker sedan med en väldig fart. Nu händer det plötsligt saker. Allis är inte ensam i backen utan får sällskap av olika djur som alla åker nerför backen i en härlig fart och på alldeles sina egna sätt. Bävern har en söt liten luva och åker nedför backen på en port som så passande rimmar på ordet fort. Två textrader på varje sida med härliga rim som gör det lätt för barnen att verkligen fastna för texten. Efter att ha läst boken några gånger blir rimmen bekanta och barnen kan utan vidare fylla i texten om man som vuxen utelämnar sista ordet. Det blir en härlig dag i backen för Allis Sprallis och djuren.

Sarah MacFie har gjort illustrationerna till Allis Sprallis och de är väldigt vältecknade och är lätta att knyta ihop texten med.

Mitt omdöme om Allis Sprallis åker fort är att det är en barnbok som man blir glad av att läsa och som man som förälder gärna läser om och om igen för sina barn. Jag kan varmt rekommendera boken för de mindre barnen ( från omkring 2 – 3 år) och deras föräldrar. Allis Sprallis åker fort kan man bland annat köpa hos Adlibris och Bokus.

Förutom Allis Sprallis åker fort finns även Allis Sprallis gungar högt och Allis Sprallis hittar spår.

Tack så mycket Memo förlag för recensions exemplaret!

Annons

1 tanke på “Allis Sprallis åker fort

  1. Pingback: Fler fina recensioner! | Sarah MacFie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s