Vi måste sluta ses på det här sättet

På bokmässan köpte jag Vi måste sluta ses på det här sättet och fick den signerad vi-maste-sluta-ses-pa-det-har-sattetav Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo. Det är alltid lite extra roligt att läsa en signerad bok tycker jag.

Vi måste sluta ses på det här sättet handlar om Hanna och Jens. Hanna går sista året på gymnasiet och Jens har nyligen börjat sin tjänst som personlig assistens åt Oskar som går i samma klass som Hanna. Det är väl i och för sig inget konstigt men det hela blir väldigt konstigt när det är Jens första dag på jobbet och både han och Hanna blir chockade av att se varandra i klassrummet. Varför blir de chockade då? Jo, för helgen innan hade Hanna och Jens varit ute med sina kompisar men kvällen slutade med att Hanna följde med Jens hem och de båda två vakande med ett ryck när Jens ex flickvän ringer tidigt på morgonen och ber honom komma med dotterns astmaspray.

Hanna och Jens smygkollar på varandra hela tiden, säger några ord till varandra och så håller det på kapitel efter kapitel. Viss spänning finns i boken men jag upplever inte Vi måste sluta ses på det här sättet lika vass och spännande som Johanna Lindbäcks tidigare böcker. Jag har tyvärr inte läst något av Lisa Bjärbo tidigare så där kan jag inte göra några jämförelser. Jens och Hanna försöker att få ihop det lite med en dejt men kan inte Jens släppa sitt tidigare liv med ex-flickvännen Kajsa och lilla dottern Rut.

I texten förekommer det väldigt ofta kursiverade ord som jag upplever ska förstärka meningarna, men i mitt tycke och smak blir det alldeles för många kursiva ord.

Vi måste sluta ses på det här sättet skulle säkert funka jättebra som film och som ungdomsbok ger jag den betyg 3+ av 5.

Annons

2 tankar på “Vi måste sluta ses på det här sättet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s