Cykelmysteriet

Precis som alla andra mysterier som Lassemajas detektivbyrå åtar sig utspelar sig cykelmysterietCykelmysteriet i gemytliga Valleby. Det ska bli cykeltävling i stan och Lasse ska ställa upp. Han har legat i hårdträning under översyn av Maja och det har minsann varit tufft. Men vill man vinna då gäller det att träna rejält. Loppet på 8 km x 3 ska cyklas av fyra tävlande. Några av de tävlande har vi mött i tidigare Lassemaja böckerna men på startlinjen finns även en ny bekantskap. Stadens polismästare Randolf Larsson har fått den stora äran att starta loppet. När startskottet går är de ivriga cyklisterna snabbt iväg.

Maja som varit tränare för Lasse inför loppet fortsätter att hålla ett vakande öga på sin kompis längs banan och rapporterar vad hon ser. Cykelloppet går genom delvis välkänd terräng men vi får även stifta bekantskap med Klars Gardéns bondgård. Loppet ska cyklas tre rundor men det verkar inte riktigt som att alla deltagare har förstått reglerna. Det ser ut som att Lassemajas detektivbyrå har fått ett nytt fall att lösa.

Återigen har Martin Widmark tillsammans med bilder från Helena Willis skrivit en bok som är spännande för läshungriga barn. Det roliga med att läsa Lassemajas detektivbyrå är att personerna känns familjära och det är lätt att få en bild över hur det ser ut i Valleby genom att titta på den färgglada kartan över staden som finns längst fram i boken.

Jag kan verkligen rekommendera Cykelmysteriet som finnas att köpa på många ställen och bland annat hos nätbokhandlarna Adlibris och Bokus.

Tack så mycket Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s