Ängeln på Malmskillnadsgatan

Elise Lindqvist kallas för Ängeln på Malmskillnadsgatan för de enorma insatser somangeln-pa-malmskillnadsgatan hon har gjort och gör för de utsatta tjejerna på Malmskillnadsgatan. Hennes bok som nyligen kom ut har titeln med samma namn; Ängeln på Malmskillnadsgatan. Elise vet hur svårt dessa utsatta tjejer har det för hon har tyvärr samma erfarenheter i sitt bagage. Elise växte upp i ett hem med en mamma som inte tyckte om henne. Pappan var snäll med på grund av sitt arbete var har inte hemma så ofta. Elise blev i unga år sexuellt utnyttjad och trots att vuxna såg det var det ingen som tog tag i det. Medbrottslingar skulle man kunna säga. Vid fjorton års ålder rymmer Elise och kommer till en vänlig familj. Här är allt frid och fröjd och här stannar Elise i ett par år tills hon får möjlighet att hyra ett rum på egen hand. Sedan går det snett. Elise träffar en bordellmamma och därifrån är steget inte långt till alla hemskheter som hon kommer att utsättas för. Längre fram i livet gifter sig Elise och får barn men tyvärr blir det inget lyckligt äktenskap eftersom Elise har börjat att missbruka. Efter skilsmässan går det ännu mera utför. Mitt i eländet kommer Elises syster och säger att nu kan det inte fortsätta så här längre och berättar att hon har bokat in Elise för vård. Under en fyra veckorsperiod får Elsie vård och någonting händer. Hon mötte Gud och ett nytt liv börjar.

Sedan sjutton år tillbaka är Elise Lindqvist och ett frivilligt team på plats på Malmskillnadsgatan varje fredag kväll och natt oavsett väder och ger mat, kaffe, välbehövliga pratstunder med de flickor som i dag säljer sig sexuellt. Elise Lindqvist skriver om flera episoder om flickor som hon har hjälp på olika sätt och hur hon blir kallad ”morsan” av dem. 

Det är helt bedrövligt och obegripligt att vissa barn växer upp under sådan här fruktansvärda förhållanden. Någon vuxen måste väl se att det inte står rätt till om ett barn som utsätts för våld och sexuella övergrepp? 

Ängeln på Malmskillnadsgatan är en stark upplevelse att läsa om en förfärlig uppväxt och en hemsk tillvaro under många vuxenår men som tack och lov vänder och det är väldigt rörande att läsa om alla de fina insatser som Elise Lindqvist gör tillsammans med ett frivilligt team från St:a Clara kyrka i Stockholm.

Det är omöjligt att läsa Ängeln på Malmskillnadsgatan utan att bli berörd.

Ängeln på Malmskillnadsgatan finns bland annat att köpa på Adlibris och Bokus.

Tack så mycket Libris förlag för recensionsexemplaret!

3 tankar på “Ängeln på Malmskillnadsgatan

  1. Såg en dokumentär där hon var med. Verkligen en ängel, men hennes liv verkar ju ha varit fyllt av smärtsamma upplevelser. Beundrar människor som ändå finner kraft att hjälpa andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s