Sanningen

I bokcirkel som jag är med i har vi precis läst Sanningen av Riikka Pulkkinen. Jag sanningenkunde tyvärr inte vara med att diskutera den förra veckan för då hade jag fått en släng av feber och förkylning, men det är tack och lov borta igen.

Sanningen är en roman som utspelar sig i Finland i nutid och som gör nerslag i Paris under sent 60-tal. Huvudpersonen i boken är Elsa som är döende i cancer. Hennes familj bestående av make, dotter och barnbarn finns vid hennes sida. Som i så många andra familjer finns det hemligheter som inte kommit upp till ytan. En dag får barnbarnet Anna en historia berättad för sig. Det är mormor Elsa som berättar den för henne och helt plötsligt uppdagas en ledtråd som börjar med en sommarklänning. När Anna försöker att lista ut svaret på hemligheten blir hon tvungen att söka upp hennes mammas barnflicka Eeva. Det visar sig inte vara möjligt.

Ett familjedrama där flera generationer möts. Emellanåt tyckte jag att det var lite ”rörigt” med alla namn så det gäller att hålla tungan rätt i mun när man läser..

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s