Springa med åror

Jag lånade Springa med åror av Cilla Naumann på bibblan förra veckan och9100127752 det tog mig inte många dagar att läsa ut den. Springa med åror är en fängslande roman där två kvinnor är huvudkaraktärer. Kvinnorna heter Johanna och Monika och vi får följa dom både i barndomen och vuxenlivet. Monika är berättarrösten genom boken och det är också Monika som har det mest tufft i livet av henne och Johanna.

Monika bor på landet med sin pappa och Johanna är stadsbarn, men varje år tillbringar hon somrarna på landet, i närheten av Monika och de båda flickorna trivs ypperligt i varandras närvaro och sommarloven är oändligt långa. Men flickorna växer upp och deras relation till varandra ändras. Monika är den av flickorna som blir mamma först till en pojke som heter Lasse. Lasse är inte riktigt som de andra barnen och det förstår Monika redan från första början.

Springa med åror är en relationsroman och handlar även om klasstillhörighet. När jag läser Springa med åror förundras jag över Monikas tålamod och kan nästan inte låta bli att undra ifall hon har någon överlevnadsstrategi för den situation som hon jämt och ständigt i vuxen ålder befinner sig i. Skulle vilja säga att Springa med åror är en samtidsroman men hoppas verkligen att ”bvc-tanten” i boken inte existerar i verkligheten.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s