Fallet med det sjunkna skeppet

hemliga-klubben-fallet-med-det-sjunkna-skeppetDet har kommit en ny bok om Hemliga Klubben. Denna gång heter berättelsen Fallet med det sjunkna skeppet och är som vanligt skriven av Susanna MacFie. För er som inte är bekanta med Hemliga Klubben kan jag berätta att den består av Moa och Måns. Både Moa och Måns går i skolan men så fort de har en ledig stund är de intresserade av mysterier och bedriver gärna spaning på egen hand om något eller någon verkar misstänkt.

Boken utspelar sig i Alingsås och denna gång handlar det om ett skepp som sjönk för många, många år sedan. En person har plötsligt hittat silverföremål när han var ute och dök. Den lokala tidningen skriver om de silverföremål som hittats och det blir bestämt att dykare ska se efter om det finns fler silverföremål på det sjunkna skeppet och om kanske till och med är möjligt att bärga skeppet. Moa och Måns läser om detta  i den lokala tidningen och blir förstås ivriga och vill vara med och titta på när kommunen ska leta efter gamla silverföremål från ett sjunket skepp.

Hemliga klubben följer dykningen från land och döm om deras och kommunstyrelsen ordförandes förvåning när de silverföremål som precis plockats upp från det sjunkna skeppet och som ska transporteras till museet plötsligt är borta. Har de blivit stulna? Förutom Måns och Moa är det många andra från Alingsås som varit intresserade av dykning och stått på land och tittat när dykarna kommit land med de vackra föremålen, som nu plötsligt är borta. Måns och Moa tittar på varandra; Hemliga Klubben har fått ett nytt fall och nu är det bråttom för silverföremålen måste hittas.

Som vanligt levererar Susanna MacFie en spännande deckare som passar alla läsglada barn som vill ha lite spänning. Boken har ett vänligt språk och kapitlen illustreras med lite bilder som är tecknade av Roland MacFie.

Tack så mycket Memo förlag för recensionsexemplaret!

 

 

Lämna en kommentar